Ryds Glas på plats på Sundstorget i Helsingborg, Skåne. (Foto: Ryds Glas)
Ryds Glas på plats på Sundstorget i Helsingborg, Skåne. (Foto: Ryds Glas)

Pressmeddelande -

AddMobile tecknar avtal med Ryds Glas om mobil arbetsorder för glasmästeribranschen

AddMobile, en av Sveriges ledande utvecklare av e-verktyg för bygg-, anläggnings- och transportbranschen, har tecknat avtal med Ryds Glas för elektronisk körjournal, elektronisk personalliggare och en branschanpassad mobil arbetsorder. Behovet av en anpassad mobil arbetsorder inom glasmästeribranschen är stort då varje enskild order behöver preciseras med exakta mått för att hanteras på rätt sätt. För Ryds Glas innebär lösningen en effektivisering av orderhanteringen och en helhetslösning anpassad för verksamhetens 50 lokala glasmästerier.

Sveriges ledande glasmästarkedja Ryds Glas har haft en stark tillväxt de senaste åren och består idag av ett 50-tal glasmästerier runt om i Sverige. Varje enskilt glasmästeri har tidigare hanterat sina arbetsorder med manuella administrativa rutiner. Då företaget växer finns ett behov av att effektivisera det administrativa arbetet och hitta en lösning för hela bolaget. Valet föll på AddMobiles digitala helhetslösning AddMobile Toolbox.

- En helhetslösning applicerbar på bolagets samtliga verksamhetsområden är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta växa effektivt. Vi valde AddMobile för att de var mest kompletta, gav ett personligt och flexibelt bemötande och att de i mångt och mycket påminde om vår egen verksamhet, säger Roger Persson, VD på Ryds Glas.

För att möjliggöra samarbetet med Ryds Glas har AddMobile modifierat sina e-verktyg efter kundens behov. Baserat på lärdomar från tidigare leverantörssamarbeten har Ryds Glas och AddMobile tillsammans arbetat fram en rad variabler som tillägg i den mobila arbetsordern, anpassade för glasmästeriverksamhet.

- Utifrån Ryds Glas specialbehov har vi utvecklat våra e-verktyg för en nischad bransch. Detta bevisar att vi är kapabla att anpassa våra produkter och ta oss an fler olika branscher med vitt skilda behov, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

I avtalet ingår AddMobile Toolbox samtliga e-verktyg med 300 mobila arbetsorder inklusive tidrapportering, 280 elektroniska körjournaler samt elektronisk personalliggare. I nuläget är det enbart den mobila arbetsordern som anpassats för Ryds Glas behov.

Ryds Glas har mer än 70 års erfarenhet av traditionella glasmästeritjänster i form av reparation, service och montering av glas samt installation av inredningsglas för bland annat kök, badrum och kontor. Företaget, som startades i Sundsvall 1947, har idag 350 anställda och omsätter årligen en halv miljard kronor.

För mer information, kontakta:

Lars Kandefelt, VD på AddMobile, e-post: lars.kandefelt@addmobile.se, 040-66 33 101

Roger Persson, VD på Ryds Glas, e-post: roger.persson@rydsglas.se, 0769- 45 91 13

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


AddMobile utvecklar smarta e-verktyg för bland annat bygg-, anläggnings- och transportbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder flera ID06-lösningar för den uppkopplade byggarbetsplatsen och integreras med ledande affärssystem. AddMobile har 31 medarbetare med kontor i Malmö och Karlskrona. Omsättningen 2017 uppgick till 44 Mkr. För mer information om AddMobile se: www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter