Gå direkt till innehåll
AddMobiles försäljningschef, Rasid Becirovic, och Umias VD, Martin Hörnquist vid avtalssignering. Foto: AddMobile AB.
AddMobiles försäljningschef, Rasid Becirovic, och Umias VD, Martin Hörnquist vid avtalssignering. Foto: AddMobile AB.

Pressmeddelande -

AddMobile levererar projekthantering till snabbväxande Umia

AddMobile, som är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen, har fått en stororder från Umia, som är ett av Sveriges snabbast växande installations- och serviceföretag. Ordern omfattar projekthantering och tidrapportering för cirka 600 användare. Med AddMobiles lösning förväntar sig Umia effektivisera de interna processerna för bättre kontroll och uppföljning i sina projekt.

Ordern omfattar leverans och installation av cirka 600 arbetsorder som kommer att användas av Umias anställda inom affärsområdena Service och Entreprenad för att rapportera tid och material direkt i mobil eller läsplatta på arbetsplatsen. Rapporteringen är kopplad till Umias unika affärsmodell och projektstyrning, kallad Umiamodellen, som innebär gemensam projektbudget och samverkan mellan Umias samtliga teknikområden; energi-, el-, fläkt-, rör-, regler-, sprinkler- och säkerhetsteknik samt projektering via teknikkonsulting.

- Vår ambition är att bryta gamla invanda mönster och arbeta mer nyskapande. Investeringen i arbetsorder innebär att vi nu har en skräddarsydd lösning som stödjer den framgångsrika Umiamodellen, där vi strävar efter en helhetssyn i våra kundprojekt. Med projekthanteringen har vi ett verktyg för styrning och rapportering som sparar energi och resurser, både internt och för våra kunder, genom en snabb och tillgänglig plattform. Den förstärker vårt gemensamma arbetssätt vilket kommer att underlätta vår fortsatta expansion framöver, säger Martin Hörnquist, VD på Umia Sweden AB.

- I ett gemensamt pilotprojekt har vi anpassat och utvecklat vår lösning efter Umias krav. Det har bland annat handlat om integrationer med befintliga verksamhetssystem för att optimera och effektivisera flödet, och inte minst för att kunna mäta lönsamheten. Samarbetet har inneburit att vår produkt nu omfattar fler funktioner och är än mer användbar. Därför känns det extra kul att Umia nu valt att lägga en sådan stor beställning på oss och vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

Umia Sweden AB grundades i Umeå 2010 och är ett av Sveriges snabbast växande installations- och serviceföretag. Idag har Umia en stark närvaro i hela landet genom lokalägda dotterbolag i Luleå, Skellefteå, Umeå, Uppsala, Stockholm, Malmö, Trelleborg och Ystad. Erbjudandet omfattar teknisk kompetens och samarbeten inom specialområden som rörteknik, fläktteknik, elteknik, energiteknik, reglerteknik, sprinklerteknik, säkerhetsteknik och teknikkonsulter. Bland kunderna återfinns kommuner och regioner samt rikstäckande, regionala och lokala byggentreprenörer. Umia Sweden AB har 800 medarbetare och omsättningen 2019 uppgick till 1 200 Mkr.

För mer information, kontakta:

Lars Kandefelt, VD på AddMobile, e-post: lars.kandefelt@addmobile.se, 040-66 33 101.

Martin Hörnquist, VD/koncernchef på Umia Sweden AB, e-post: martin@umia.se, 070-418 81 50.

AddMobile stöttar samverkan för noll olyckor i byggbranschen, Håll Nollan, se www.hallnollan.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder bland annat projekthantering och smarta ID06-lösningar, som kan integreras med ledande affärssystem, i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2019 uppgick till 54 Mkr. För mer information se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter