Gå direkt till innehåll
Montering på Citypassagen i Örebro. Bild: GlasLindberg
Montering på Citypassagen i Örebro. Bild: GlasLindberg

Pressmeddelande -

​AddMobile levererar mobil arbetsorder till GlasLindberg

AddMobile, som är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen, har fått en stororder från GlasLindberg, som är ledande på fasadprodukter i glas och metall. Med AddMobiles mobila arbetsorder förväntar sig GlasLindberg att den administrativa arbetsbördan minskar samtidigt som effektiviteten ökar.

GlasLindberg är verksamma i hela Sverige och har närmare 600 olika kundprojekt årligen. Med hjälp av mobil arbetsorder ska GlasLindbergs egna montörer och inhyrda montagepersonal rapportera tid och material direkt i mobilen eller läsplatta på arbetsplatsen. Rapporteringen är kopplad till GlasLindbergs övriga system för projektredovisning och lön. På så sätt underlättas det administrativa arbetet för projektledare – såväl kontroll som effektivitet ökar då flödena blir snabbare och kommunikationen tydligare.

- En av våra största utmaningar har varit att få kontroll över vår dokumentation ute på arbetsplatserna. Systemet från AddMobile är helt anpassat efter våra behov och rapporteringen blir både enkel och användarvänlig. Det innebär att den administrativa belastningen på våra projektledare minskar samtidigt som effektiviteten i våra entreprenadprojekt ökar. Dessutom blir uppföljning av våra serviceorder mycket bättre då vi kan gå tillbaka och följa historiken i varje genomfört ärende, säger Jakob Sveger, vVD på GlasLindberg.

- Tillsammans med GlasLindberg kommer vi att starta ett pilotprojekt i Malmö under våren 2020 och därefter successivt utbilda personalen samt stödja implementeringen i hela verksamheten. Att GlasLindberg nu blir kund till AddMobile är speciellt kul för mig eftersom det var där jag fick mitt första riktiga jobb, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

GlasLindberg är en av Sveriges ledande tillverkare av fasadprodukter som dörrar, fönster, fasader och tak i glas och metall. GlasLindberg tar ansvar för hela värdekedjan, från projektering till installerad produkt, bland annat med tillverkning i en egen produktionsanläggning i Strömsnäsbruk. Bland kunderna återfinns såväl Peab, Skanska och NCC som regionala och lokala byggentreprenörer. Bolaget är familjeägt och grundades redan 1904. Huvudkontoret finns i Malmö och försäljnings- och entreprenadverksamhet i Strömsnäsbruk, Örebro och Örnsköldsvik. GlasLindberg har 80 medarbetare och omsättningen 2018 uppgick till 275 Mkr.

För mer information, kontakta:

Lars Kandefelt, VD på AddMobile, e-post: lars.kandefelt@addmobile.se, 040-66 33 101.

Jakob Sveger, vVD på GlasLindberg, e-post: jakob.sveger@glaslindberg.se, 040-680 64 30.

AddMobile stöttar samverkan för noll olyckor i byggbranschen, Håll Nollan, se www.hallnollan.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder bland annat mobil arbetsorder och smarta ID06-lösningar, som kan integreras med ledande affärssystem, i ett och samma verktyg. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2018 uppgick till 50 Mkr. För mer information om AddMobile se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter