Gå direkt till innehåll
Hantera all din utrustning och alla dina verktyg – oavsett verktygspark – genom AddMobiles spårningsprodukter.
Hantera all din utrustning och alla dina verktyg – oavsett verktygspark – genom AddMobiles spårningsprodukter.

Pressmeddelande -

AddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshantering

AddMobile är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen. Nu utökar AddMobile sortimentet för spårnings- och verktygshantering med en QR-kod och en GPS-sändare. Med produkterna går det snabbt att se vilken utrustning som finns tillgänglig på lager, vem som senast använt den och inte minst när utrustningen flyttas.

Intresset för spårnings- och verktygshantering inom byggbranschen har ökat de senaste åren. Det handlar både om en önskan om att digitalisera verktygshanteringen och att minska kostnaderna för försvunnen utrustning som idag beräknas uppgå till cirka 2 miljarder kronor per år [1]. Bättre uppkopplade lösningar ökar effektiviteten och minskar stöldrisken.

- Våra kunder vill få större kontroll – på kostnader, inventarier och dokumentation – men på ett enkelt sätt. De nya produkterna gör att våra kunder kan välja mellan flera olika avancerade lösningar och få en mycket bättre överblick. Genom digitalisering kan den uppkopplade byggarbetsplatsen både bli säkrare och mer effektiv, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobiles nya produkter inom spårnings- och verktygshantering är:

  • Genom att identifiera verktygen med en QR-kod vid inköp eller vid inventering finns det möjlighet att registrera och snabbt få information om exempelvis modell, servicebehov och garantier. Denna lösning erbjuder manuell spårning med scanning av QR-koden och lämpar sig bäst för mindre verktyg och handmaskiner.
  • Med en GPS-sändare underlättas spårningen då en karta visar var utrustningen finns, på lagret, på byggarbetsplatsen eller i ett fordon. I denna lösning går det att konfigurera den geografiska positionen och få information om utrustningen flyttas. Denna lösning är utvecklad för större maskiner och utrustning.

AddMobile erbjuder redan spårsändare som kan placeras på utrustning och som via bluetooth skickar en signal till en mottagare, antingen en smartphone med AddMobiles app eller annan AddMobile-hårdvara, inom 40 meter. Det innebär att en signal skickas när utrustning förflyttas mellan lagret, servicebilen eller arbetsplatsen. Med en ny hubb har AddMobile förstärkt programvaran och säkerställer därmed att den uppkopplade kommunikationen blir mer förlitlig genom en specifik mottagare.

De nya produkterna går att använda fristående eller i kombination – beroende på storlek på utrustning och behov av kontroll.

[1] Byggföretagen

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder bland annat arbetsorder, verktygshantering och smarta ID06-lösningar, som kan integreras med ledande affärssystem, i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2019 uppgick till 54 Mkr. För mer information om AddMobile se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter