Gå direkt till innehåll
AddMobile blir ett helägt dotterbolag till Infobric Group och fortsätter under eget varumärke med befintlig personalstyrka. Bild: Infobric Group
AddMobile blir ett helägt dotterbolag till Infobric Group och fortsätter under eget varumärke med befintlig personalstyrka. Bild: Infobric Group

Pressmeddelande -

AddMobile förvärvas av Infobric Group

AddMobile, som är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala lösningar för den uppkopplade byggarbetsplatsen, blir en del av Infobric Group. Genom förvärvet stärker AddMobile koncernens marknadsledande position i Norden och dess erbjudande inom hållbara och resurseffektiva arbetsplatser.

Infobric Group är ett av Nordens ledande SaaS-bolag inom tjänster för socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser. I koncernen ingår idag Infobric, TelliQ, Tempus, Blastmanager, HMSREG, BuildSafe och EquipmentLoop. Under 2020 omsatte Infobric Group 330 MSEK och antalet medarbetare uppgick till cirka 250.

– Förvärvet av AddMobile innebär att vi ytterligare stärker våra möjligheter att tillsammans bidra till ett hållbart samhällsbyggande. Vi har följt bolaget under flera år och är imponerade över deras mjukvaruutveckling och hur de stöttar byggföretagen att effektivisera sitt dagliga arbete genom smarta, digitala verktyg. Det går helt i linje med Infobrics varumärkeslöfte och vårt fokus på att digitalisera byggbranschen för en mer hållbar utveckling. AddMobiles tjänster för projekthantering och arbetsorder för kunder med fältverksamhet är ett strategiskt viktigt komplement i vår produktportfölj, säger Dan Friberg, VD på Infobric.

– Genom att bli en del av Infobric Group går vi nu in i en ny spännande fas på vår resa mot att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen. Vi har många beröringspunkter med Infobric och framförallt delar vi samma syn på hur verksamheter kan effektiviseras med hjälp av smarta lösningar. Vi kommer fortsätta att leverera med samma höga servicegrad och innovationstakt som tidigare, men nu med alla de styrkor som följer av att vara en del av ett större sammanhang, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobile blev ett helägt dotterbolag till Infobric Group den 31 mars och fortsätter under eget varumärke och med den befintliga personalstyrkan i Malmö, Karlskrona och Stockholm.

För mer information, kontakta:

Lars Kandefelt, VD på AddMobile AB, e-post lars.kandefelt@addmobile.se, 040-66 33 101

Dan Friberg, VD på Infobric AB, e-post dan.friberg@infobric.com, 0707 88 75 44

Om AddMobile
AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder projekthantering, arbetsorder, verktygshantering, körjournal och smarta ID06-passagelösningar – i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2019/2020 uppgick till 58 Mkr.

Om Infobric Group
Infobric Group är en nordisk digitaliseringspartner för ett hållbart samhällsbyggande. Koncernen tillhandahåller en verktygslåda av nyckelfärdiga tjänster som är redo att integreras i våra kunders digitala ekosystem. Infobrics mission är att skapa socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, där de tjänster vi levererar gör jobbet säkrare och enklare för hundratusentals människor varje dag. Infobric ägs av Summa Equity som investerar i lösningar på globala utmaningar inom hållbarhet.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder projekthantering, arbetsorder, verktygshantering, körjournal och smarta ID06-passagelösningar – i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2020 uppgick till 54 Mkr. För mer information se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material