Gå direkt till innehåll
AddMobiles Bluetooth-hänglås har samma funktionalitet som ett traditionellt hänglås – men utan nyckelhantering. Foto: AddMobile AB
AddMobiles Bluetooth-hänglås har samma funktionalitet som ett traditionellt hänglås – men utan nyckelhantering. Foto: AddMobile AB

Pressmeddelande -

AddMobile erbjuder nya passagelösningar – lanserar byggbranschens första hänglås med ID06 och trådlöst containerlås

AddMobile, som är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen, utökar sitt produkterbjudande inom passagelösningar. Sortimentet inkluderar nu marknadens första hänglås med ID06 och ett trådlöst containerlås. Båda produkterna innebär ökad säkerhet och ett minskat behov av nycklar då tillträde kan styras digitalt och sker med ID06-kortet.

Genom att utveckla digitala lås och passagelösningar som utgår från ID06-kortet ökar såväl kortets funktionalitet som säkerheten inom den svenska byggbranschen. Det innebär att endast behörig personal har tillgång till vissa arbetsplatser och utrymmen som bygg- och maskinbodar, containrar och manuella grindar. Det går också att styra och planera tillträde till specifika dagar och tider. Med en uppkopplad lås- och tillträdesfunktion ökar kontrollen och den traditionella nyckelhanteringen kan ersättas med en smartare och effektivare lösning.

- Genom att hitta smarta och digitala lösningar för tillträde och passage minskar springet på byggarbetsplatserna, stöldrisken för verktyg och maskiner i bodar, och inte minst behovet av nycklar. Med ett bredare sortiment av uppkopplade lösningar kan kunderna själva välja vilken lösning som funkar bäst för deras behov och projekt, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobiles nya produkter inom passagelösningar är:

  • Det mobila Bluetooth-hänglåset som fyller samma funktion som ett vanligt hänglås, men öppnas med ID06-kortet. Med en trådlös ID06-kortläsare går det att styra och öppna upp till nio olika lås. Tillträde kan ges till företag eller individer under en längre tid eller för specifika dagar och tider. När hänglåset fyllt sin funktion kan det flyttas till en annan byggarbetsplats, verktygsbod eller container.
  • Containerlåset är en mer permanent passagelösning än hänglåset då den monteras direkt på en container. Via Bluetooth och en trådlös kortläsare används ID06-kortet för att öppna containerlåset och upp till nio olika lås. Även med containerlåset går det att styra och planera vem som får tillträde till containrar. 

De nya passagelösningarna är trådlösa och kräver ingen extern strömkälla och kan därför med fördel användas i skog och mark, eller i miljöer där elförsörjning saknas.

Produkter inom passagelösningar som kan styras och kombineras med ID06-kortläsare inkluderar grindstyrningdörrstyrning och Smartlås. I sortimentet ingår även personalliggare.

För mer information, kontakta:
Lars Kandefelt, VD på AddMobile, e-post: lars.kandefelt@addmobile.se,
040-66 33 101.

AddMobile stöttar samverkan för noll olyckor i byggbranschen, Håll Nollan,
se www.hallnollan.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder bland annat projekthantering, arbetsorder och smarta ID06-passagelösningar, som kan integreras med ledande affärssystem, i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2019 uppgick till 54 Mkr. För mer information se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter