Gå direkt till innehåll
Foto: Peter Lerup
Foto: Peter Lerup

Nyhet -

​Peter Lerup – erfaren principal engineer höjer tempot i produktutvecklingen

Peter Lerup, principal engineer, har haft ett finger med i utvecklingen av (nästan) alla AddMobiles hårdvaruprodukter. Sedan 2015 har Peter ägnat sin fritid åt att som konsult utveckla och programmera hårdvara åt AddMobile parallellt med jobbet som master engineer på Sony. Peter är sedan i våras heltidsanställd på AddMobile, och sen dess har det gått i en rasande fart.

- Det är en unik situation att vara på ett nytt jobb utan att vara ny. Jag har redan full koll på alla produkter och känner många av mina nya kollegor sedan länge. Den stora skillnaden är att jag nu kan fokusera på AddMobile på heltid. Det som tidigare tog en vecka klarar jag nu av på en dag. Jag har plötsligt fått en riktig fritid som kan läggas på fritidshuset i Blekinge och flugfiske istället för programmering, säger Peter Lerup.

Peter är civilingenjör och har arbetat med teknik och programutveckling i hela sitt arbetsliv, varav 21 år i telekombranschen i Lund. Härifrån tar han med sig en gedigen erfarenhet av mobil kommunikation och inbyggda system. Ett av skälen till att han nu sökt sig till AddMobile på heltid är att få arbeta med digitala lösningar som gör riktig skillnad i kunders vardag. Här fokuserar han på programmering av bolagets hårdvara bland annat för lanseringen av ID06 Smartlås.

- AddMobiles produkter är konkreta och vi jobbar hela tiden med vår slutkund i åtanke. Till skillnad från stora organisationer är vi snabbfotade och extremt lyhörda för vad våra kunder vill ha. Vi har massor av idéer som faktiskt kan bli verklighet och vi försöker göra produkterna så generella som möjligt, så att de sedan kan anpassas efter kundens behov, säger Peter.

Vi hälsar Peter varmt välkommen till AddMobile på 100 %. Det var på tiden! 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder projekthantering, arbetsorder, verktygshantering, körjournal och smarta ID06-passagelösningar – i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2019 uppgick till 54 Mkr. För mer information se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter