Gå direkt till innehåll
Sydbeläggningar har idag totalt 100 användare av AddMobiles arbetsordersystem. Foto: Sydbeläggningar AB
Sydbeläggningar har idag totalt 100 användare av AddMobiles arbetsordersystem. Foto: Sydbeläggningar AB

Nyhet -

Bättre rutiner och ökad lönsamhet för Sydbeläggningar AB

Innan Sydbeläggningar började använda AddMobiles digitala arbetsorder planerades och rapporterades arbetet med hjälp av papper samt flera olika datorprogram och applikationer. Arbetssättet innebar dubbelarbete för kontorspersonalen och en långdragen faktureringsprocess. Företaget insåg till slut att det var dags för en mer driftsäker och digital lösning som samlade alla moment i ett och samma system.

- Vi valde AddMobile för deras vilja att anpassa lösningen efter oss, det enkla gränssnittet och den smarta kartfunktionen. Det är viktigt att våra medarbetare på fältet kan utföra sina arbetsorder i en logisk följd och det gör de nu enkelt med AddMobiles kartvy. Dessutom var det smidigt och enkelt att komma igång med att använda AddMobiles system, säger Emil Jansson, arbetschef på Sydbeläggningar.

Idag har Sydbeläggningar totalt 100 användare i AddMobiles arbetsordersystem. Ungefär 30 arbetar administrativt och 70 fältarbetare använder dagligen appen för att rapportera bland annat tid, material och status på sitt arbete. Med systemet följer alla medarbetare samma rutiner, något som är extra viktigt när verksamheten växer.

- De gemensamma rutinerna gör det enklare för oss att låna ut resurser mellan avdelningarna och vi har överlag fått bättre kontroll på verksamhetens olika delar. Vi har inte behövt utöka vår ekonomiavdelning trots att företaget har växt. Den avlastning och effektivitet som AddMobiles system ger oss innebär att samma personalstyrka har möjlighet att hantera mer, säger Emil Jansson.

Sydbeläggningar ser även en markant skillnad när det kommer till tiden de lägger på fakturering.

- En av de största fördelarna med AddMobiles arbetsorder är att faktureringsarbetet verkligen har effektiviserats. Vi slipper manuella justeringar då underlaget skickas direkt från AddMobiles system till vårt affärssystem Visma 2000 Dessutom får vi en mycket tydligare bild av hur mycket som ligger upparbetat men ännu inte fakturerats, säger Emil Jansson.

Sydbeläggningar levererar asfalt till alla typer av projekt så som garageuppfarter, industriplaner, potthållslagningar och vägar. Företagets är verksamt i Skåne, Halland, Göteborgsregionen och Stockholm med en kundbas av privatpersoner, anläggningsföretag, fastighetsbolag, kommuner samt Trafikverket. Företaget testar, tillverkar och lägger själva ut asfalten de erbjuder - allt för att kvalitetssäkra hela arbetskedjan och leverera asfalt av högsta kvalitet.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter