Gå direkt till innehåll
AddMobiles arbetsordersystem i användning på fältet. Foto: Elaffären i Vinberg AB.
AddMobiles arbetsordersystem i användning på fältet. Foto: Elaffären i Vinberg AB.

Nyhet -

"AddMobile är alltid måna om att hjälpa oss, anpassa och förbättra systemet"

Jonas Svensson, en av ägarna till Elaffären i Vinberg, var inte ensam om att känna stress och oro över att arbetsorder och fakturaunderlag registrerades på papper. Men i och med att företaget nu gått över till en helt digital lösning, AddMobiles arbetsordersystem, är stressen och oron ett minne blott.

När Jonas skrev pappersfakturor på över 60 arbeten i veckan kände han att det var dags att hitta ett digitalt system för hantering av arbetsorder och fältpersonalens tider. Lösningen som söktes skulle minska risken för misstag, effektivisera fakturaprocessen och underlätta schemaläggningen. Dessutom var det nödvändigt att systemet kunde kopplas till affärssystemet Pyramid samt anpassas efter Elaffären i Vinbergs behov. Valet föll på AddMobiles system för arbetsorder.

- AddMobiles lösning ger oss precis vad vi behöver. Bland annat koppling till vårt affärssystem Pyramid, EDI-kopplingar till Svenska Elkedjan, Storel och Ahlsell samt ger oss möjlighet till blankett för egenkontroll vid slutförande av arbeten. Vi hade en fantastisk projektledare som hjälpte oss att komma igång. Än idag är AddMobiles personal alltid måna om att hjälpa oss och anpassa och förbättra systemet, säger Jonas Svensson.

Elaffären i Vinberg sparar in mycket tid med AddMobile. Inte minst underlättas schemaläggningen, och dessutom minskar administrationen då arbetsorder inte längre behöver läggas in manuellt i Pyramid. Istället kontrolleras avslutade arbetsorder i AddMobiles system som sen skickas direkt till Pyramid, prisade och klara att faktureras.

- Det är ett mycket smart system som jag gärna rekommenderar till mina branschkollegor, säger Jonas Svensson.

Företaget använder dessutom AddMobiles körjournal i servicebilarna. Körningarna genereras automatiskt och det kvävs enbart en liten insats från förare samt administrativ personal för att hålla koll. Jonas upplever även en trygghet i att körjournalen uppfyller Skatteverkets alla krav.

Elaffären i Vinberg är ett familjeägt företag utanför Falkenberg i Halland som sedan 1920-talet arbetar med det mesta inom elinstallation. Idag drivs verksamheten av bröderna Jonas och Magnus Svensson som firar 30 år ihop som delägare. För Elaffären i Vinberg är inga jobb för små eller för stora.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter