Gå direkt till innehåll
Med smidiga hjälpmedel blir det enkelt och tidseffektivt att strukturera verktygsparken. Foto: Freepik
Med smidiga hjälpmedel blir det enkelt och tidseffektivt att strukturera verktygsparken. Foto: Freepik

Blogginlägg -

Enkla sätt att strukturera verktygsparken på så lite som en kvart

Vill du få struktur på din verktygspark men har ont om tid? Ingen fara – baserat på hur mycket (eller lite) tid du kan avvara finns det enkla lösningar för att skapa bättre ordning. Här har vi samlat förslag på hur du får bättre koll på utrustningen när du har 15 minuter, 1 timme eller 1 dag över.

15 minuter över

Påbörja arbetet med att märka upp utrustningen och koppla den till ett verktygsregister. Du är nu på god väg att ha full koll på vad som faktiskt ingår i er verktygspark. Det gör det också enklare att hantera era resurser, se hur mycket de används, av vem och när. Vill du märka upp utrustningen mer tidseffektivt? Enkla och smidiga hjälpmedel i den här processen är digital verktygshantering och QR-koder.

1 timme över

Med en timme över hinner du leta fram viktiga dokument så som kvitton, garantier och manualer till era verktyg. Då finns de lättillgängliga ifall att utrustningen går sönder eller behöver service. När utrustningen servas regelbundet håller den längre – så du slipper onödiga kostnader för att ersätta utslitna verktyg. Med digital verktygshantering får du hjälp att hålla koll på serviceintervallerna och viktiga dokument i ett och samma system.

1 dag över

Underlätta framtida inventeringar genom att organisera lagret. Ett smidigt sätt att hålla koll på var den större och mer värdefulla utrustningen finns, så du slipper tråkiga överraskningar vid inventeringen, är att använda spårsändare. Saknas utrustningen kan du då spåra var den senast befann sig och se dess position på en karta. Genom att dessutom föra verktygsregister och i förebyggande syfte märka upp er utrustning blir era inventeringar både enklare och mer effektiva, vem längtar inte efter det?

Vill du göra det ännu enklare och mer tidseffektivt att skapa struktur i verktygsparken? Vi hjälper er gärna att komma igång med digitala lösningar som exempelvis verktygshanteringQR-koder och spårsändare med Bluetooth eller GPS. Att arbeta digitalt är en lönsam investering som ger dig mer tid över i framtiden. Kontakta oss så berättar vi mer.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


AddMobile utvecklar hållbara digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen och bolagets kunder finns framförallt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder projekthantering, arbetsorder, verktygshantering, körjournal och smarta ID06-passagelösningar – i ett och samma system. AddMobile grundades 2004 och har kontor i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2019 uppgick till 54 Mkr. För mer information se www.addmobile.se.

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter