Gå direkt till innehåll
AddMobiles försäljningschef Rasid Becirovic besvarar fem vanliga frågor om elektroniska körjournaler. Foto: AddMobile AB
AddMobiles försäljningschef Rasid Becirovic besvarar fem vanliga frågor om elektroniska körjournaler. Foto: AddMobile AB

Blogginlägg -

5 vanliga frågor om elektronisk körjournal

När företag vill arbeta smartare och effektivare med hjälp av digitala lösningar uppstår det naturligt en del frågor. Vi på AddMobile bad därför vår försäljningschef Rasid Becirovic besvara fem vanliga frågor som vi får om våra elektroniska körjournaler.

Är körjournalen godkänd av Skatteverket?
Skatteverket godkänner inga kommersiella aktörer av körjournaler och ställer inte heller krav på att körjournalerna behöver vara godkända. Däremot har de utfärdat rekommendationer om vad en körjournal bör innehålla, som exempelvis information som bilens registreringsnummer, hur många kilometer den anställda kör varje resa samt ärende eller syfte med resan. AddMobiles körjournaler tillmötesgår samtliga rekommendationer från Skatteverket.

Kan jag koppla körningar till arbetsorder?
Självklart! En av många fördelar med att välja elektronisk körjournal från AddMobile är möjligheten för körjournalen att samverka med vårt Projekthanteringssystem. Då kan du enkelt koppla en körning till en arbetsorder, komplettera med information som exempelvis ärende för resan, och sedan använda körningen som debiteringsunderlag. Genom att kombinera produkterna får du en heltäckande lösning som inte bara underlättar arbetsdagarna, både för kontors- och fältpersonalen, utan även bidrar till ökad lönsamhet.

Går det att förinställa under vilka tider som körningar registreras som privata eller arbetsrelaterade?
Ja, och det är dessutom smidigt att ordna. All administration och information kring den elektroniska körjournalen samlas och hanteras i AddMobiles centrala system. Där kan du bland annat skapa ett automatiskt schema kopplat till exempelvis en bil eller en medarbetare och ställa in under vilka tider resorna ska registreras som privata eller arbetsrelaterade. Det automatiska schemat går såklart att redigera vid behov.

Vi har flera förare på ett fordon, hur hanterar vi detta?
Det absolut enklaste sättet att hantera körjournaler i fordon som körs av flera medarbetare är att använda sig av elektronisk körjournal med förar-ID. Med hjälp av en kortläsare som installeras i bilen kan föraren enkelt identifiera sig innan avfärd – antingen via tagg eller med sitt ID06-kort. Detta, tillsammans med AddMobiles körjournals övriga funktioner, gör att du aldrig mer behöver tycka att det är omständligt eller tidskrävande att föra körjournal.

Hur kommer vi igång?
Det första steget är att kontakta oss på AddMobile och sedan hjälper vi dig att välja den lösning som passar just din verksamhet. Körjournalen är dessutom enkel att installera och du själv kan sköta monteringen. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att komma igång.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Lars Kandefelt

Lars Kandefelt

Presskontakt VD 040-66 33 101
Julia Rosenqvist

Julia Rosenqvist

Presskontakt Tf marknadsansvarig Marknadsföring 040-66 33 122

Relaterat material

Relaterade nyheter